17.1.2011 klo 9 saavuimme uuteen "kotiimme" Shanghaihin. Toistaiseksi pidämme majaa Crowne Plaza hotellissa, joten eihän tämä nyt ihan kodilta tunnu vielä. Hotelli sijaitsee lähes 30km päässä keskustan vilinästä, lähempänä Metson toimistoa, koillisPudongin alueella. Toivottavasti pääsemme loppuviikosta/viikonloppuna kierteleen katseleen asuntoja. Ja lentorahtina lähetetyt tavarammekin saattavat saapua perille, joskus helmikuun toisella viikolla.

Melko epätodellinen tunnehan tämä on. Pirkkalaan verrattuna. Ihmisiä, autoja, polkupyöriä, mopoja ja muita kulkuneuvoviritelmiä ja niiden mukana kuljetettavien tavaroiden kuljetusviritelmiä liikkuu melkoisesti, autot tööttäilevät surutta kaiken aikaa, todella monet käyttävät hengityssuojaimia, varsinkin liikenteessä kulkiessaan. Jalankulkija saa olla melko varovainen, koska kiinalaiset ovat siirtyneet salakavalan hiljaisesti ääneltään mutta vauhdikkaasti kulkeviin sähköpyöriin! Niitä viuhahtelee myös jalkakäytävillä. Eikä vihreä liikennevalo tarkoita sitä, etteikö jalankulkijan silti kannattaisi haukkana katsoa joka suuntaan.



Ensimmäiset puikkoateriat on syöty ja vatsa täynnä! On syöty ainakin kanaa ja pähkinöitä, naudanlihaa, riisiä ja jotain vihreitä pitkulaisia kasviksia, jotain muita vihreitä lehtiä, joiden seassa oli jotain ruskeita liuskoja, pienenpieniä mustekaloja ja melko chili- ja valkosipulipitoista lihaa, sekä paistettua riisiä. Toistaiseksi valinnat ovat joko osuneet sattumalta oikeiksi, tai sitten kaikki ruoka täällä on maukasta. Käymissämme ravintoloissa menut olivat valokuvilla varustettuja ja ruokien kuvaus melkein englanniksi. Nämä helpottivat valintojen tekemistä jonkin verran.

Pertti meni aamulla heti jo samoilla silmillä palaveriin, n. 3h lentokoneyöunilla. Minä olen purkanut tavaroita laukuista, yrittänyt saada 5 matkalaukullista tavaroita jonkinlaiseen järjestykseen. Onneksi hotellihuone on tilava. 

Ilma on todella kylmän tuntuinen, +2 ja tuuli, joten eilinen kameranulkoilutuskävely jäi melko lyhyeksi.

Päivän lehdet voi lukea sujuvasti kadulla. Kiinalainen prepaidkorttini kakkospuhelimessani toimii - sillä voi tosin soittaa vain kiinalaisiin numeroihin, niin että vielä en ole keksinyt kenelle soittaisin?

Skype näyttää toimivan, samoin google & gmail, mutta facebook sen sijaan näyttää kuuluvan kiellettyihin sivuihin - ei aukene. Että päivityksiä sinne on siis turha odotella. Kiitos IsoVeli.

Tänään ajattelin mennä parturiin! Katsoin eilen yhden parturin hinnastoa: pitkät hiukset leikkaus 20RMB, eli päivän kurssilla n. 2,30€. Lyhyet 10RMB.