Kokeileva suomalais-aasialainen kokkailuni viikonloppuna onnistui mainiosti: tuloksena oli maukasta korealaista beef bulgogia, maustettuna ripauksella makeahkoa marinadia, joka antoi makuun sopivasti paikallista kiinalisää, nautittuna keitettyjen perunoiden kanssa, joka toi mieleen häivähdyksen Suomea, sekä palan painikkeeksi Malbec-punaviiniä, joka antoi täyteläisen, viipyilevän ja antavan argentiinamaun. Jälkiruuaksi loput Malbecit kera Fazerin sinisen – mmmm.

Muuten täällä kyllä välillä tuntuu, että oikeastaan mitään ei voisi syödä:

Vesimelonit räjähtelee kun kasvattajat ruiskuttavat niihin kasvua kiihdyttäviä kemikaaleja.

"Räjähdeauto" kauppamatkan varrella

Saastuneeseen porsaanlihaan sairastuu ihmisiä – lihasta on löytynyt klenbuterolia, jota käytetään mm astmalääkkeenä hevosille! Siankasvattajat ovat käyttäneet ainetta vähentääkseen lihan rasvapitoisuutta. Klenbuterolilla on anabolinen eli kudoksia kasvattava vaikutus, ja on yksi yleisimmin käytetyistä lihasmassan kasvattamiseen käytetyistä aineista.

Taiwanilaisista mehuista, urheilujuomista ja jukurteista on löytynyt DEHP-ftalaatteja. Mahdollinen syövän aiheuttaja, jota yleensä käytetään muovien pehmentämiseen.

Kiinalaista suolaa pitäisi kuulemma välttää, siitäkin saa syövän.

Melamiinimaidoskandaalista onkin jo pari vuotta aikaa. Silloinhan melamiinia lisättiin maitojauheeseen proteiinipitoisuuden kasvattamiseksi. 300 000 pikkulasta sairastui, 50 000 joutui sairaalahoitoon, 6 kuoli.

Mistään ruoka-aineesta ei siis oikeastaan voi tietää, mitä se saattaa pitää sisällään.

Syöminen täällä on aina vähän arpapeliä....

Mutta mustekalacarpaccio maistuu, nam.

Äijäannos lihaa ja makkaraa ja kananmunaa

Lisäksi Jangtse-joen alueella kärsitään pahimmasta kuivuudesta viiteenkymmeneen vuoteen, joka voi johtaa vesivarastojen hiipumiseen. Toistaiseksi Shanghain viranomaiset ovat luvanneet juomaveden riittävän kodeissa?  Vihannesten hinta on kuitenkin kuivuuden vuoksi jo noussut 30%, kalan hinta lähes 40%.

 

Tämä kaikki siis sen lisäksi, että ruokatarvikkeiden ostaminen jo muutenkin on ihan riittävän vaivalloista, kun suurimmasta osasta ei tiedä mitä ne ovat, mihin/miten niitä voisi/pitäisi käyttää, eikä kaikkea haluamaansa kuitenkaan löydä. Jatkuva uusien pakettien sokkokokeilu voi joskus tuottaa ihaniakin makuelämyksiä, mutta valitettavasti suurimmalta osaltaan nämä sokkokokeilupaketit päätyvät maistamisen jälkeen sellaisenaan roskiin. 

Niin että mitäs sitten tänään syötäisiin...? Paikallisen Carrefourimme omenia, NON HAZARD =) ?

 

Dear customer, tiedät siis mitä syöt...?