Voihan Telecom! Nettiyhteydet compoundillamme (ja kuulemma Shanghaissa ihan yleisestikin) ovat olleet hitaat, pätkivät, välillä varsinkin iltaisin ja viikonloppuisin lähes käyttökelvottomat. Lienee muutama (kymmenen) miljoonaa käyttäjää liikaa...

Yhteysnopeus on tähän asti ollut 2MB, ja nythän jo riemastuimme, kun meille luvattiin uusi uljas 10MB yhteys!

Käytännössä toimitaan näin: Asunnonvälittäjämme Andrew soittaa ja kertoo että China Telecomin asentaja tulee huomenna klo 11 asentamaan uuden yhteyden. Ah miten hienolta ja helpolta se kuulostaa! Asentaja todellakin tulee sovittuna aikana (RASTI SEINÄÄN), mutta 15min ihmettelyn ja  käsienlevittelyjen ja MEIOON jälkeen lähtee pois. Soitto Andrewille – selvä, tarvitaan enemmän miehiä ja voimaa siirtämään eteisen komeron sisällä oleva kaappi pois edestä, koska nettipiuhaboxi on sen takana. Tulevat huomenna uudelleen klo 11.

Niinhän sitä voisi luulla.

Seuraavana päivänä jälleen kotona päivystäessäni ketään ei näy vielä yhteen mennessäkään, jolloin hätyytän Andrewia edelleen hätyyttämään China Telecomia. Miehet saapuvat sitten jo ennen puolta kahta, myös Andrew pyynnöstäni, koska aloin epäillä että oma kiinankielentaitoni ei taida riittää China Telecomin kanssa. Miehet siirtelevät kaappeja, vetelevät piuhoja rappukäytävästä, kaapista työhuoneen rasiaan, vaihtavat nettiboxin paikkaa (ei ole mahdollista laittaa samaan paikkaan kuin se oli ennen...), vaihtavat salasanoja. A vot, ja kaikki ok!?

Niinhän sitä voisi luulla.

Minä(kään) en käytännössä huomannut mitään eroa, mutta Pertti kun tuli kotiin ja kokeili raskaita työyhteyksiään, niin tulos oli ihan sama kuin ennenkin: ei toimi. Pertille aukeaa yleensä vain sama kiinalainen 114-hakusivu, yrittää sitten googlettaa ihan mitä vaan...

Eli soitto Andrewille: ei hyvä, voiko China Telecom tulla tekemään asialle jotain, mielellään aika pian ja niin että Pertti ja Pertin tietokoneetkin on kotona. Juu tottakai, hän soittaa ja kysyy ja ilmoittaa sitten etukäteen.

Niinhän sitä voisi luulla.

Meni kolme päivää, ei mitään kuulu. Soitto Andrewille: tuleeko joku ja koska? Juu, huomenna klo 15-16 välisenä aikana saapuu jälleen ystävämme China Telecom.

Niinhän sitä voisi luulla.

Tai sitten kiinalainen klo 15 on suomalainen klo 18. Tuli China Telecom ja Andrewin kolleega. China Telecom mies kaivoi koneeltaan China Telecomin oman nopeustestisivun, joka yllättäen näytti nopeudeksi tasan 10.0MB. No, Pertti kun kaivoi omalta koneeltaan käyttämänsä nopeustestisivun, niin sepä näyttikin alle 4MB... ”Strange” sanoi Andrewin kolleega. Juu niin minunkin mielestäni. China Telecomin kaverin mielestä kaikki oli kuitenkin ok, ja hän hilppasi menemään.

Soitto Andrewille (pikkuhiljaa HIUKAN terävämmällä äänensävyllä...): ei ole kaikki ok, tehköön joku asialle jotakin ja melko pian!! Ja että jos ei China Telecom sihen pysty, niin entäs joku toinen firma?? Njäh, China Telecom on kuulemma paras, muista ei ole mihinkään. Mutta hän soittaa China Telecomille, tulevat huomenna uudestaan...

Laskujeni mukaan noin neljännellä käyntikerralla China Telecom ei edelleenkään saanut aikaiseksi yhtään mitään, vaikka chattailtiin online ja testailtiin nopeuksia ja availtiin erilaisia sivuja. Kyllä se kiinalaisilla sivuilla toimii ihan hyvin!! Juu, sehän on kyllä kiva, varmaan, mutta melko harvoin toistaiseksi on ollut tarvetta yhdellekään kiinalaiselle sivulle, solisoli.

Läppäreitä, johtoröykkiöitä ja miehiä riittää

 

Testataan testataan - vaan ei toimi.

 

Välipuheluita - mikähän tässä on kun tää ei toimi...?

 

Parannukset mitä saatiin kaiken tämän hässäkän jälkeen aikaiseksi, oli se, että Andrewin kolleega pyysi China Telecomia shieldaamaan sen Pertin ikuisen riesan 114-sivun, eli sen ei pitäisi (!!) enää ilmestyä, ja samaan syssyyn poikennut satelliittiantennimies (joka tuli siis korjaamaan toimimatonta satelliittiyhteyttä..) ystävällisesti siirsi nettiboxin samaan vanhaan paikkaan, missä se oli ennenkin, jolloin Pertti saa edes inansa nopeamman johdollisen nettiyhteyden käyttöönsä. Sinne, minne sitä China Telecomin mielestä ei ollut mahdollista laittaa.

Mutta siis: nopeuden suhteen ei tapahtunut mitään, ainakaan parannusta. Ja ainakin minun koneeni tipahtaa netistä pois nyt jopa useammin kuin ennen.

Heh, aussiystäväni Sheila soitti muissa asioissa, ja kysyi samalla että toimiiko meillä muuten netti: heidän omansa on ollut toimimaton 3 päivää, eli siitä lähtien kun heille China Telecom kävi asentamassa uuden, ”nopeamman” yhteyden. ”You are not alone”, lohdutti Sheila. Great.

Ja tämä on siis sama China Telecom, joka viime vuonna kaappasi arkaluontoista USA:n hallinnon nettiliikennettä:

18.11.2010 HS

Kiinan valtion omistuksessa oleva China Telecom -yhtiö kiisti torstaina amerikkalaistiedot, joiden mukaan yhtiön palvelimet "kaappasivat" keväällä arkaluontoista Yhdysvaltain hallinnon internetliikennettä.

Yhdysvaltain kongressille osoitetun raportin mukaan kyse oli muun muassa senaatin, puolustusministeriön ja avaruushallinto Nasan internetliikenteestä, joka reititettiin kiinalaispalvelimien kautta 18 minuutin ajaksi.

China Telecom on yksi maan suurimmista teleoperaattoreista. Kiinan ulkoministeriön edustaja ei päivittäisessä tiedotustilaisuudessaan halunnut kommentoida asiaa.

Nyt olemme jonkinasteisessa pattitilanteessa: Andrewin mukaan asialle ei ole mitään tehtävissä, meidän mielestämme jotain pitää tehdä.