Nyt alkaa kai sitten vihdoin tulla se kauan kaivattu oikea kesä! Vielä ei ole mikään jatkuva hellekausi iskenyt kimppuun, mutta muutamina päivinä olemme jo saaneet nauttia yli +30 asteen lämpötiloista. Tosin minua on useammalta taholta varoitettu että Shanghain kesä on sitten KUUMA ja KOSTEA ja TUKALA.

Nyt lämpötila on kuitenkin vaihdellut vielä aika paljon, välillä ollaan menty nippa nappa yli +20 asteessa, välillä tuolla +34 asteessa, mutta suurin osa päivistä toistaiseksi on ollut tuossa +25...+28. Mikäli ei ole kovin kostea ilma ja käy vähän tuuli (ja täällä käy AINA tuuli), niin tuo +25 tuntuu kyllä melkein.... noh, ei kai nyt voi sanoa kylmältä, eikä kai edes viileältä, miten sen nyt sanoisin...  että yhtään ei ole liian kuuma!! Mutta +32 kelissä saatan jo minäkin tepastella pelkissä varvasläpsyissä ilman että varpaat palelee!!

Sadepäiviä ei ole juuri näkynyt, mutta tänä keväänä onkin kuulemma satanut harvinaisen vähän. Sateenvarjojen sijaan kiinalaiset, erityisesti naiset, ovatkin siis kaivaneet esiin aurinkovarjonsa: vaaleita pitsireunaisia yms hempeitäkin varjoja näkee todella paljon aurinkoisina päivinä. Tai sitten vaihtoehtoisesti isoja lierihattuja, lippalakkeja, valtavia aurinkolippoja, froteepyyhkeitä pyykkipojalla päähän ja kasvojen eteen kiinnitettynä – jotain millä saa auringonsäteet pysymään poissa iholta. Nähtävästi ruskettunutta ihoa pidetään siis jotenkin vulgäärinä, tai työläisen merkkinä tms. Ja jalkakäytävän aurinkoista puolta kulkevaa, auringonsäteistä nauttivaa länsimaalaista osoitellaan taas sormella...


 

Täytyy kyllä myöntää, että yli +30 asteessa reppu selässä kaupasta käpötellessäni olen ulkoa kotiin tullessani välillä jo laittanut ilmastoinnin hetkeksi päälle. Eikä kaasuhellan ääressä pitempään kokkailu oikein napostele.

Katsellaan, ja odotellaan niitä yli +40 asteen kosteita, hiostavia ilmoja! Ehkä niitä odotellessa pitäisi jo opetella kantamaan vesipulloa mukanaan, ja juomaan paljon enemmän.