Maalis-huhtikuun vaihteen viikonloppuna teimme pikamatkan Japaniin, Kiotoon. Passeja piti ulkoiluttaa pois maasta: 90 vrk tuli täyteen, ja uudet punaiset leimat piti saada passeihin.

Lensimme Osakaan 2h, mistä junamatka Kiotoon 1h 15min. Siksikin valinta oli juuri Japani: se sattuu oleen lähinnä, lyhimmän lentomatkan päässä. Viikonloppuhan on tietenkin aivan liian lyhyt aika nähdä ja kokea Japani, mutta saimme edes pintaraapaisun 2000 temppelin Kiotosta.





Kevät oli Japanissa kuulemma n. 10 päivää myöhässä, ja kaikki kirsikkapuiden kukat eivät olleet vielä puhjenneet kukkaan, lauantain satoi taivaan täydeltä, ja tuuli puhalteli todella kylmästi!





Viikonloppu sujui siis lähinnä rentoutuessa, kirjoja lukiessa, eikä Kioton nähtävyyksien näkemisestä otettu mitään paineita. Käveltiin sen verran kun hyvältä tuntui, nähtiin muutama temppeli (Ginkakuji-ji, Kiyomizu-dera, muutama pienempi nimetön..), Keisarillinen Palatsi ja Kioto Handicraft Center.












Maiko-tanssijoita ja geishoja köpötteli kaupungilla, juoksutaksit lennättivät turisteja paikasta toiseen, poikkesimme viuhka- ja syömäpuikkokaupoissa, söimme maukkaita susheja. Eli saimme mukavan pikamaistiaisen siitä, mitä Japani voisi olla: kaunista, jopa herttaisen sievää.

 



 





Konnichiwa, Arigato, Ja mata!