Viime päivät olemme saaneet totutella ajatukseen elämästä mikrosienen itiömassan kanssa. Siis HOMEEN. Itse olisin mieluummin jättänyt väliin tämän kokemuksen.

Ensimmäisenä huomasin karvakasvustoa perimmäisen kaapin perimmäisessä nurkassa olevissa balettitossuissani. Mustat tossut olivat saaneet vaaleanharmaan karvapäällysteen. Talvimalli? Jonka jälkeen aloin käydä kaappeja läpi. Tulos: vaatekaapissa henkareissa roikkuvat villakangastakit, pikkutakit (sorry Boss…), kauluspaidat, kravatit – pienten vihreiden ja karvaisten pilkkujen peitossa! Kuten myös kameralaukku, reppu, kassi samaisen kaapin alahyllyllä – kaikki kasvoivat karvaa.

Tutkailin myös sänkyjen aluset, patjat – huh, ei onneksi mitään! Ja sitten kurkistin verhojen taakse ja ikkunoiden väliin… Seuraavaksi lähtikin viesti asunnonvälittäjälle, että josko hän lähettäisi jonkun tänne paikan päälle ja aika pian… Kaikki ikkunanvälit olivat tiheän harmaanvihertävän kasvuston peitossa, olohuoneen seinä verhojen takaa ikävän laikukas.

No, homeinsinööri saapui paikalle, pesi ja maalasi homeiset paikat. Se, että kuinka paljon tämä oikeasti auttaa tilannetta, onkin toinen juttu. Mahtoiko tuo pesuaine ja/tai maali mahdollisesti sisältää jotain homeenestoainetta?? Käsittelystä on nyt muutama päivä, ja seinät ovat kyllä edelleen valkoiset, ilman pilkkuja. Näyttää siis hyvältä? Eli kuten niin usein: toivotaan parasta, ja pelätään pahinta.

Tämä on kuulemma ihan yleistä täällä, ulkona kun on niin kylmä ja sisällä lämmin. Juupa juu. Ratkaisu vaatekaapin osalta: pidä kaapin ovia auki. Ikkunanvälien osalta: pidä ikkunoita auki 2h joka päivä, pyyhi kosteus ikkunapinnoista joka päivä. Juupa juu.

Tiedä sitten onko tuo nyt loppujen lopuksi kuinka vaarallista, mutta ei se nyt ainakaan kovin miellyttävääkään ole. Tämän nyt iskeneen nuhan ja kurkkukivun pistän kuitenkin normiflunssan piikkiin, enkä ala panikoida ilmassa mahdollisesti leijuvista itiöistä.. =)

 

Olohuoneen nurkan ylläripylläri verhojen takana:

 

 

Nukkamaista kasvustoa kameralaukussa, ja menipä sitten muutama vaate pesuun...