Alunperin tätä tarinaa piti kirjoittaa Kuubassa. Mutta koska elämää ei aina voi suunnitella ihan pilkuntarkasti, Kuubasta tuli Kiina. Pääasia että saimme synttärit vietettyä, vaikka ilmasto muuttuikin alkuperäissuunnitelmasta hiukan vähemmän trooppiseksi.

Lapsuudenystäväni Sirpa vietti siis talvilomaviikkonsa Shanghaissa, majoitus Uskali Bed&Breakfastin Bali-huoneessa. Shanghain kevät oli valitettavasti vähän myöhässä: tuuli puhalteli vielä viileästi, puissa näkyi vasta silmujen aavistus, mutta onneksi edes osa magnolia- ja kirsikkapuista ymmärsi jo kaunistaa maisemaa. Aurinkoisia päiviä riitti toinen toisensa jälkeen, sade antoi siis odotuttaa itseään – melkein meni hilkulle että feikkiin ollenkaan ehdittiin, kun sovittiin se sadepäivän ohjelmaksi =). No, kauniita, aurinkoisia päiviä onkin jo ehditty kaipailemaan ihan hemmetin pitkän sateisen ja todella harmaan kauden jälkeen!




Oman pihan magnolia

Me tytöt singahtelimme ympäri kaupunkia kaiket päivät, todella PALJON: hirveesti kävellen, välillä vähän metrolla ja taksilla, ferryllä joen yli puolelta toiselle. Tutuiksi tulivat Bund, Towerit Jin Mao, SWFC ja Oriental Pearl, Shanghai History Museum, Nanjing Road, People’s Square, Jade Buddha temppeli, YuYuan Garden, Tianzifang, jne.


Vaaleatukkaisella turistilla riitti valokuvaajia, tässä Bundilla

  
YuYuan Gardenissa

Laitoin Sirpan vertailemaan luksuselämää Pudongin pilvenpiirtäjien ja Louis Cucci Vuittoneiden neonvalojen katveessa, ja toisaalta elämää kaduilla mm. YuYuanin takana ja Jade Buddha temppelin ympäristössä. Pitkän sateisen kauden jälkeen pyykkiä olikin kuivumassa ja petivaatteita tuulettumassa oikein muhkeat määrät! Bongasimme kadunvarren ompelijatädit ja suutarit, kanavanvarren onkijat, häkkilintujen ulkoiluttajat ja taijihiipijät, kadulla myynnissä olevat kurkut ja kengänpohjalliset, pulut ja pyjamat ja perunat, sulassa sovussa.


Oluella SWFC 91. kerroksessa


Pyykkipäivä!


Ja petivaatteiden tuuletuspäivä!

 
Mummu...                                                                                                  ... ja mummun keittiö


Sateenvarjojen kierrätyskäyttöä


"Korjaamme vaatteenne odottaessa?"


Aamuinen taijiesitys kanavan varressa

Oma eksoottinen kokemuksensa oli pankkialan työntekijälle jonottaa numerolapun kanssa pankissa ja todeta kuinka näppärästi rahanvaihto sujuu... Eksotiikkaa edusti myös People’s Parkin viikonlopun naimaosasto. Piipahdimme tsekkaamassa myös räätälimarkkinat, apteekin, akrobatiaa, antiikkimarkkinat.

Itse syntymäpäivä aloitettiin luonnolliseti kuohuviinillä, ennen aamukävelyä kauniiseen kanavanvarteen. Kävelyn päätteeksi aurinkoinen terassiaamiainen Thumb Plazan Wagasissa.
Aurinkoinen päivä kului Qibaossa kävellen ja shoppaillen, ja ihan vaan katukuppilassa istuen ja ihmisiä ja elämää ihmetellen.








Illalla Mr Ding kyyditsi seurueemme Bundille: ensin New Heightsiin alkudrinkeille ja iltamaisemia ihailemaan, sitten Lost Heaveniin illalliselle: vihanneksia, kanaa, possua, katkarapuja, punaviiniä, hedelmälautanen. Loppujen lopuksi päädyttiin vielä Xintiandiin korviahuumaavan kasarimusiikin keskelle.


Yhteensä 101 vuotta tytönhupakkoja, Lost Heaven

Jälleen kerran oli niin kiva saada mieluisia vieraita, ja samalla nähdä itsekin uusia paikkoja. Tulipa nyt testattua tuo Maglevin hurja 431km/h vauhtikin. Matka lentokentältä kesti 6 minuuttia!

Toivottavasti Shanghaista lähti kotiin tyytyväinen ja paljon uutta kokenut matkalainen. Puikoilla syöminenkin onnistui jo hienosti! Ja mietitään sitä Kuubaa nyt sitten vielä myöhemmin..?